Wednesday, May 11, 2016

Miturut Wong Jowo Dino Iku Ono Pitu, Senen Nganti Minggu. Opo tegese?

Destinasipati.com. Wong Jowo iku paling pinter nek otak atik matuk. Opo meneh babakan basa. Contone babakan dino. Dino iku ono pitu (7). Pitu kuwi ateges tetembungan sing iso kanggo PITUTUR, PITUDUH, PITULUNGAN, PITUNGKAS.


Jajal wacanen pitutur dino iki mulai senen nganti minggu.

1. SENEN: tegese ojo boSEN marang uNEN²
    (unen² Wong Jowo seng kang bisa kanggo tuntunan marang kauripan)
    jangan bosan bosan mendengarkan petuah-petuah orang jawa

2. SELOSO: SElakno NGAMAL MARANG SOPO²
   (wong ngamal iku ora pilah-pilih, ora pandang wonge sopo)
    orang beramal itu tidak perlu pilah ilih. Tidak memandang siapa orangnya

3. REBO: KEREPO SINAU BEN ORA BODHO
    (mumpung isih urip ditlateni anggone luru ilmu, mergo ngaji iku penting, ojo sing penting ngaji)
     mumpung masih hidup rajinlah mencari ilmu. Karena belajar itu penting. Bukan yang penting            belajar

4. KEMIS: LUWIH BECIK MINGKEM TINIMBANG LAMIS
    (ojo podho ngumbar omongan kelawan wong liyo. Luwih-luwih ngrasani tonggo)
    Jangan suka mengumbar kata kata tidak baik atau membicarakan orang lain. Lebih baik diam

5 JUMAT: JUMBUHNO LELAKON KARO KEKAREPAN / NIAT
   (yen nduwe niat/cita² kudu usaha ikhtiar dungo supoyo kekarepanne biso kaleksanan)
   kalau punya niat dan cita cita harus diupayakan dan selalu berdoa supaya keinginanmu bisa tercapai

6. SABTU: INSAP -PO MARANG BARANG SENG WES KEWETU
    (sak bejo bejane wong ngedan, isih luwih bejo wong kang eling kelawan waspodho)
    seberuntung apapun orang gila, masih beruntung orang yang ingat dan waspada

7. MINGGU: MINGGIRO BARANG SENG OLO, LAKONONO BARANG SENG RAHAYU
    (sing apik ayo podho dilakoni)
     Menyingkirlah segala keburukan, lakukanlah kebaikan.




Artikel Terkait

Miturut Wong Jowo Dino Iku Ono Pitu, Senen Nganti Minggu. Opo tegese?
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

Load Comments